Opi nauttimaan verkkopelaamisesta uudella tavalla

Miten nauttisit pelaamisesta uudella tavalla, kun valittavanasi on niin monia uutuuksia ja pelimaailman klassikkoja. Vielä kun tarjontaa on paljon, on päätöksen tekeminen ajoittain vaikeaa. Pelaamisen nautinto kumpuaakin sen hyödyistä. Verkko, televisio ja muut mediat tarjoavat valtaisan määrän erilaisia mahdollisuuksia ja kiinnostuksen kohteita, keksintöjä ja nautinnon kohteita mitä kuluttaa, minkä parissa viihtyä ja tulla kehittämään taitoja ja oppimaan uutta. Yhdessä muiden kanssa tai itsekseen. Voit tutustua pelaamiseen podcastien, striimaamisen ja perinteisen television välityksellä. Nauttia yhdessä kavereiden ja ystävien parissa, työkavereiden kanssa tai satunnaisten tapaamiesi ihmisten kanssa. Opittavaa on paljon. Samalla voit kehittää taitoja. Siihen materiaalia on paljon tarjolla. Voit kehittää sosiaalista lahjakkuutta, pelisilmää ja strategisia taitoja sekä toimeliaisuutta. Verkkopelaaminen ja siitä nauttiminen kehittääkin mieltä monella eri tapaa. Peleistä nautitaan ja niitä kulutetaan. Tarinan taustalla on ilmiö saada välittymään pelaamisen elämyksellisyys ja innostunut meininki. Tärkeintä on sallia pelaamisen olemassaolo ja nauttia siitä mitä tekee. Uskaltaa itsensä mennä ja tarkastaa pelaamista uudella silmällä. 

Positiivisia elementtejä verkkopelaamisessa on paljon. Verkkopelaaminen ja verkossa viihtyminen tarjoaa paljon elementtejä, joista ei myöskään puhuta. Pääset mukaan rakentamaan omaa peliluolaasi tai peliympäristösi vapaammin ja rennommin. Pystyt päättämään miten haluat tuoda pelaamisen esille huoneistossa missä asut ja miten rakennat siitä itsellesi viihtyisän. Voit koristella pelihuoneesi fanitavaralla. Oli pelaamisen kiinnostuksesi örkkien fantasiamaailmassa tai jääkiekon ja autourheilun reaalitodellisuudessa. Mikään ei estä sinua kokeilemasta jotain uutta ja viihtymästä tekemisen parissa. Hyötyjä sisällä olosta voi olla ainakin silloin kun ulkona on kylmä, sataa vettä tai liian kuuma viihtymisen näkökulmasta. Vaikka on vaikea kieltää ulkoliikunnan hyötyjä, on kotona virtuaalimaailmassa pelaaminen valtaisan paljon turvallisempaa kuin suuri osa vastaavista ulkopeleistä. Siinä missä perinteiset urheilulajit ja ulkopelit asettavat pelaajat erilaisiin vaaroihin, verkkopelaajat tutustuvat pelaamiseen siististi sisätiloissa, kuivassa ja lämpimässä. Voit rauhassa tutustua pelaamisen vaihtoehtoihin, kokeilla pelaamisen asetuksia ja opiskella taitoja siinä sivussa. Sisätiloissa löytyvissä peliluolissa ei tunneta myöskään ikärajoja. Siellä opitaan uutta ja viihdytään yhdessä. 

Voit toisaalta ryhtyä myös villiksi ja kokeilla jotain muuta. Omaha pokerin avulla pääset kokeilemaan jotain uutta ja kehittävää. Tämä pelimuoto tuo peliin uutta jännitystä pelistä nauttimisen iloa. Yksi näistä elementeistä on, että voit nauttia pelaamisesta ja peleistä monella eri tapaa. Verkossa, televisiossa ja niin edelleen. Tässä pelissä saat olla osa jotain jännittävää ja pääset mukaan osallistumaan olemalla ajoittain myös pelintekijä. Pelin erinomaisina vetonauloina voi pitää kahta asiaa. Ensimmäinen on pelin rytmitys ja toinen pelin viehättävyys. Kolmas on pelin suosio. Texas Hold’emin jälkeen Omaha on verkon toiseksi suosituin peli ja arvostukseltaan verraton. Omahassa jokaiselle peliin tulevalle pelaajalle jaetaan neljä korttia ja pöytään viisi korttia. Näistä korteista valitaan paras pelaajalle soveltuva kombinaatio. Pelaaja valitsee omasta kädestään kaksi ja pöydästä täsmälleen kolme korttia, joilla peliä aikoo pelata. Tämä tapa tarjoaa peliin uutta virtaa ja uuden tavan kerätä ajatuksia mitä pelaaja haluaa pelata ja miksi. Toinen Omaha pokerin hauska ominaisuus on näyttö. Tähän asti pelaajat pelaavat korttinsa piilossa. Kun aika koitttaa, on aika paljastaa jäljellä olevien pelaajien kortit. Näytön tarkoituksena on antaa kaikille näkyvä tieto voittajasta. Voit pelissä panostaa täysillä pelistä nauttimiseen ja tunteeseen pelata peliä vastuullisesti että pelaajana, joka pääsee loistavaan tilanteeseen lukemaan peliä eri tavoin. Tämä sallitaan elementillä, että sinun ei aina tarvitse osallistua peliin pelaajana vaan voit nauttia pelistä myös katsojana. 

Pelaamista on viimeisten vuosien aikana kuvattu monella eri tapaa, mutta yksi tulkinta on ylitse muiden. Kun haluat tutustua uuteen pelityyliin, peliin tai keinoon viettää aikaa, on joskus tunnustettava ettei valinta ole aina yhtä helppoa. Kannattavaa on alussa tunnistaa omat vahvuudet ja mieltymykset, joiden takia olet alunperin halunnut pelaamisen pariin rantautua. Voit esimerkiksi kokeilla virittää itsesi rentoon tunnelmaan ja kokeilla nauttia hetkestä. Keittää itsellesi kupin teetä tai kahvia ja ottaa vierelle kuuman pullan. Nämä ovat juuri niitä tärkeitä seikkoja. Positiivisia virikkeitä, joiden avulla vahvistat näkemyksiäsi peleistä joita haluat pelata. Joiden parissa viettää aikaa ja viihtyä. Silloin kun pää ei osaa kertoa ajatuksia sanoiksi voit aina palata lottoamaan. Pohtia oikeita valintoja, sisäistää sääntöjä ja palata takaisin juurille. Kun olet päättänyt mitä haluat tehdä, mitä peliä haluaisit pelata ja minkä parissa viettää aikaa, olet valmis tekemään päätöksesi. Kaikki kaikessa. Pelaamisen tulee olla hauskaa, jotta sen parissa voi viihtyä. Mikä toimii sinulle parhaiten on aina suhteellista. Toisinaan valintoja on kokeiltava omassa rauhassa ja antaa ajan kulua, kunnes olet valmis tekemään valintasi.