Lotto tulokset

Lotto tulokset

Lottotulokset ovat kestopuheenaihe. Asia, johon melkein jokaisella suomalaisella on jotain sanottavaa. Kuulutko sinä näihin ihmisiin? Jos et, tästä artikkelista saat vinkkejä lottotuloksista puhumiseen sekä lottoamiseen, jos se sinua kiinnostaa.

Johdanto Veikkauksen lottopeliin

Veikkauksen Lotto on Suomen suosituin ja pitkäikäisin rahapeli. Siinä pelaajat yrittävät arvata oikein 7 numeroa 39:stä. Pelaajat valitsevat haluamansa numerot ja maksavat rivin hinnan, joka on tällä hetkellä yhden euron.

Lottopelien voittotodennäköisyys on kuitenkin hyvin pieni. Todennäköisyys voittaa edes jotain Lotossa on vain 1,2 prosenttia, mikä on lottopeleistä surkein luku. Tämä tarkoittaa, että lähes kaikki pelaajat häviävät rahansa Lottoa pelatessaan. Välillä voikin olla hauskaa kokeilla jotain muita pelimuotoja, voit tarkistaa esimerkiksi suomalaiset kasinot.

Kuka Lotossa sitten voittaa? Veikkaus voi kertoa voittajan sukupuolen sekä lisätietoja pelistä, kuten pelin hinnan, jos suurvoitto osuu kohdalle. Harvemmin kukaan kertoo isoista voitoista omalla nimellään, mutta joku päävoiton aina saa, ei joka viikko, mutta aika usein kuitenkin. Sen tähden ihmiset lottoavat, koska koskaan ei voi tietää, mitä arvonnassa tapahtuu

Miksi pelata Veikkauksen lottoa?

Veikkauksen Lotto on suosittu, mutta sen pelaaminen ei ole järkevää taloudellisesta näkökulmasta. Pelaamisen tulisi perustua viihdyttävyyteen eikä voittomahdollisuuksiin, sillä ne ovat erittäin pienet.

Vaikka Lotto on taloudellisesti epäedullinen peli pelaajille, sen viihdearvo, mahdollisuus suuriin voittoihin ja sosiaalinen aspekti selittävät, miksi se kiehtoo ihmisiä edelleen. Sosiaalinen aspekti, tunne siitä, että on osa lottoajien yhteisöä ja suomalaista lottokansaa, on tärkeää, vaikka moni lottoaja ei sitä välttämättä tiedostakaan. Emotionaalinen kokemus kuulumisesta yhteisöön ja sosiaalisista siteistä muihin ihmisiin on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Jos vielä on tapana tehdä rivi yhdessä jonkun kanssa, tai ainakin jännittää tuloksia yhdessä, yhteenkuuluvuus korostuu.

Lotto arvonta-aika ja Lotto lähetys

Veikkauksen Lotto-arvonta suoritetaan lauantaisin, ja sen tulokset näytetään televisiossa lauantai-iltaisin osana Lotto-lähetystä. Veikkauksen Lotto-arvonta ja -lähetys tapahtuvat seuraavasti:

  • Lotto-arvonta suoritetaan lauantaisin klo 22.10.
  • Arvonta tapahtuu Veikkauksen toimesta, ja siitä tehdään lähetys televisioon.
  • Lotto-arvonnan tulokset näytetään televisiossa heti arvonnan tapahduttua.
  • Lähetys on osa Veikkauksen viikoittaista Lotto-lähetystä.

Tämä on ollut Veikkauksen Lotto-pelin käytäntö jo pitkään. Lotto-arvonta ja -lähetys ovat vakiintuneet lauantai-iltaan, jolloin suurin osa pelaajista seuraa tuloksia.

Näin tarkistat viralliset lotto tulokset

Veikkauksen verkkosivuilla on oma osio, josta löydät aina uusimmat lottotulokset. Lottotulokset ja voitonjako löytyvät myös Ylen Teksti-TV:n sivulta 471. Myös monella eri nettisivustolla julkaistaan heti viralliset lottotulokset jokaisen arvonnan jälkeen. Myös Veikkauksen mobiilisovelluksesta löydät aina uusimmat lottotulokset.

Lotto numerot ja viralliset lotto tulokset

Lottotulokset tarkistetaan aina ennen julkaisua virallisten valvojien toimesta, joten voit luottaa tuloksista kertoviin lähteisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aivan jokainen arvonta on huolellisesti valvottu, ja tulokset varmistetaan tarkasti ennen niiden julkaisua. Tulokset päivittyvät nopeasti arvonnan jälkeen, joten voit tarkistaa ne helposti heti lauantai-iltaisin. Saat siis ajankohtaiset tiedot heti, kun ne ovat saatavilla, ja voit suunnitella mahdolliset voitonjuhlat ilman viivytyksiä tai pistää seuraavan rivin vetämään.

Jos et käytä nettiä tai mobiilisovellusta, ei hätää! Voit tarkistaa lottotulokset myös muilla tavoilla. Voit katsoa tulokset televisiosta, jos olet arvonnan aikana television ääressä. Seuraavana päivänä voit myös vilkaista sanomalehdestä, koska tulokset julkaistaan sielläkin.

Jos kaipaat aamulenkkiä ja raitista ilmaa herättyäsi, voit kipaista paikallisella lottopisteellä, esimerkiksi kioskilla tai ruokakaupassa, jossa myydään lottokuponkeja. Siellä voit pyytää myös myyjää tarkistamaan kupongin puolestasi.

Miten lotto tulokset arvotaan?

Arvonnassa käytetään hyväksyttyä ja tarkastettua arvontakonetta, joka sisältää 40 lottopalloa. Arvontakone pyöräytetään käyntiin suorassa lähetyksessä, ja siitä arvotaan seitsemän voittonumeroa sekä kaksi lisänumeroa. Lottoarvonnassa on mukana aina virallinen valvoja. Nämä ’Hyvää iltaa’ vuodesta toiseen toivottavat viralliset lottovalvojat varmistavat, että lottokone toimii moitteettomasti, ja suorittavat koearvontoja.

Arvonnan jälkeen nämä viralliset valvojat pistävät lottopallot ja lottokoneen lukittuun kaappiin odottamaan seuraavan viikon arvontaa. Tällä tavoin varmistetaan, että arvonta on täysin satunnainen ja reilu kaikille pelaajille. Lottoarvonnan tulokset julkaistaan välittömästi arvonnan jälkeen virallisten valvojien vahvistettua ne.

Lotto voitonjako ja voittoluokat

Veikkauksen Lotto-pelissä voittoluokat menevät seuraavasti:

  • 7 oikein. Suurin voittoluokka, jossa arvotaan kaikki 7 numeroa oikein. Voittosumma on sen hetken päävoitto.
  • 6 oikein + 1 lisänumero. Toiseksi suurin voittoluokka, jossa 6 numeroa on oikein ja lisäksi yksi lisänumero. Voittosumma on keskimäärin 100 000 euroa.
  • 6 oikein. Kolmanneksi suurin voittoluokka, jossa kaikki 6 numeroa ovat oikein. Voittosumma on keskimäärin 2000 euroa.
  • 5 oikein. Neljäs voittoluokka, joissa 5 numeroa on oikein. Voittosumma on keskimäärin 50 euroa.
  • 4 oikein. Viides voittoluokka, jossa 4 numeroa on oikein. Voittosumma on kiinteä 20 euroa..
  • 3 oikein + 1 lisänumero. Kuudes voittoluokka, jossa 3 numeroa ja yksi lisänumero on oikein. Voittosumma on kiinteä 5 euroa.

Voitot maksetaan automaattisesti Veikkaus-tilille, jos olet pelannut lottoa verkossa. Muuten voit lunastaa mahdolliset voittosi Veikkauksen toimipisteissä.

Lottovoittojen todennäköisyydet ja odotusarvo

Vaikka uutisissa ja muissa jutuissa kerrotaan lottovoittajista, Suomen suosituimman rahapelin voittotodennäköisyydet ovat erittäin pienet. Todennäköisyys voittaa päävoitto 7 oikein on noin 1:10 miljoonaan. Käytännössä päävoitto osuu lottoajalle erittäin harvoin. Todennäköisyys voittaa 6 oikein + 1 lisänumero on noin 1:2,4 miljoonaan. Tämäkin voitto on harvinainen.

Odotusarvo on voiton suuruuden ja todennäköisyyden tulo. Lottopelien odotusarvo on aina negatiivinen. Jos pelaat 1 eurolla Lottoa, odotusarvosi on noin -0,50 euroa. Tämä tarkoittaa, että pitkällä aikavälillä häviät puolet panostuksistasi. Odotusarvo on sitä huonompi, mitä suurempi potti on. Esimerkiksi 2 euron pelissä odotusarvo on noin -1 euro.

Lotto on siis erittäin epäedullinen peli pelaajalle matemaattisesti. Vaikka suurvoitot ovat mahdollisia, ne ovat niin harvinaisia, että keskimääräisesti pelaaja häviää aina.

UKK

Mitä viralliset lotto tulokset tarkoittaa?

Viralliset lottotulokset tarkoittavat tarkkaan valvottuja ja virallisten valvojien vahvistamia arvontatuloksia, jotka julkistetaan heti arvonnan jälkeen. Virallisuus on tae siitä, että arvonta on reilu ja satunnainen, ja että tulokset ovat luotettavia.

Miten tarkastan osuiko lottovoitto?

Tarkista osuiko lottovoitto vertaamalla arvottuja numeroita omaan lottokuponkiisi joko netissä, sanomalehdessä, televisiossa tai lottopisteessä. Voit myös pyytää myyjää tarkistamaan kupongin puolestasi paikallisessa myyntipisteessä.

Mitä lähteitä kannattaa käyttää lotto tuloksien tarkistukseen?

Lottotulosten tarkistamiseen kannattaa käyttää luotettavia lähteitä, kuten Veikkauksen virallista sivustoa, sanomalehtiä, televisiolähetyksiä tai paikallisia lottomyyntipisteitä.